Vad är Act?

Act är en nystartad biståndsorganisation som syftar till att bistå drabbade länder i Afrika genom olika insamlingsprojekt. Tidigare gick vi under namnet H.O.P.E men har nu blåblå till Act. Vi arbetar som sagt främst med att bistå Afrika genom olika insamlingsprojekt men arbetar även gärna med att bistå andra katastrofer i världen.
Vi  arbetar främst för att främja fattigdomsbekämpning och kunskapsutveckling. Hittills har vi drivit olika insamlingsprojekt. Vi har:
- Samlat in pengar genom att baka och sälja.
- Vi har gått runt med bössor och samlat in pengar genom att gå runt på stan och knacka dörr.
- Via facebook gruppen “donera den summa du kan till de drabbade i Afrika”
- Vi hade en stor insamlingsdag efter muslimernas fastemånad Ramadan, Eid.
Act är en nystartad biståndsorganisation som syftar till att bistå drabbade länder i Afrika genom olika insamlingsprojekt. Tidigare gick vi under namnet H.O.P.E men har nu övergått till Act. Vi arbetar som nämnt ovan främst med att bistå Afrika genom olika insamlingsprojekt. Vårt arbete syftar till att motarbeta fattigdom och främja kunskapsutveckling. Hittills har vi drivit olika lyckade insamlingsprojekt. Vi har:
- Samlat in pengar genom att baka och sälja.
- Vi har gått runt med bössor och samlat in pengar genom att gå runt på stan och knacka dörr.
- Via facebook gruppen “donera den summa du kan till de drabbade i Afrika”
- Vi hade en stor insamlingsdag efter muslimernas fastemånad Ramadan, Eid.
Fattigdomen och de problem den för med sig är utbredd i världen. 1.2 miljarder människor lever i extrem fattigdom med detta menas att de lever med 1 dollar eller mindre under en dag, samtidigt som 2 % äger mer än hälften och hälften av mänskligheten delar på en enda procent av alla privata tillgångar. Klyftorna mellan människorna i världen är stora och jordens resurser är ojämnt fördelade vilket i sin tur leder till att fattigdomen fortsätter vara utbredd. Av all världens hushållstillgångar fanns nästan 90 % i Nordamerika, Europa och Stillahavsasiens höginkomstländer. 800 miljoner lider av allvarig brist på mat. 1 miljard människor saknar rent vatten. 800 miljoner människor är analfabeter.
Varje dag svälter 30. 000 människor ihjäl. De allra flesta av dessa är barn under 5 år.
Varje år dör 12 miljoner barn under fem år, pga. Undernäring och dåligt vatten. 125 miljoner barn får inte gå i skolan. Ja ni ser, listan kan göras lång.
I år drabbades Afrikas horn av den värsta torkan på 60 år. Över tio miljoner människor drabbades.
60 kr hjälper till att förse 100 hushåll med rent vatten. 100 kr förser 14 familjer med mat i en månad. 306 kr räcker till 1350 påsar  näringspulver, som ger ett undernärt barn alla de livsviktiga vitaminer och mineraler som behövs för att överleva och växa.
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och det är precis därför som vi har startat upp den här biståndsorganisationen. Det går inte att titta på och tänka att "någon borde göra något" Någon är du, någon är jag. Låt oss tillsammans göra det vi kan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: