Inspirationskväll med ACT den 18/11-2011

I fredags hade ACT premiärkväll. Denna premiär var en inspirationskväll för unga somalier i Linköping. Syftet med detta var att motivera och inspirera unga somalier till fortsatta studier då vi är en underrepresenterad grupp i statstiken. Det är vi ungdomar som är Somalias framtid och genom kunskapsutveckling kan vi påverka Somalias den.
Vi hade bjudit in föreläsare från Vara, Vilja, Kunna, S.A.V.E och Perra.
  • Vara, Vilja, Kunna är ett inspirationsprojekt för unga svensksomalier mellan 12-25 år och drivs av Fryshuset Göteborg i samarbete med Arbetsförmedlingen.
  • S.A.V.E är en somalisk organisation vars syfte är att bistå somalier både i Somalia men även i Sverige.
  • Perra består av fyra tjejer och det är de som tagit intiativet till det blå vita bandet som även säljs av ACT. Detta band kostar 20 kr/st och pengarna går oavkortat till de drabbade i Östafrika.
Kvällen började med att vi i ACT presenterade oss och vårt arbete. Tänka sig att vi har lyckats samla in 60 000 kr tillsammans med andra somalier i Linköping till de drabbade i Östafrika. Efter det berättade våra gästföreläsare om sitt arbete. Vara, Vilja, Kunna, hade en del övningar om bl.a mål och drömmar som var uppskattade av ungdomarna.
Inspirationskvällen var lyckad och uppskattades av både ungdomarna och föräldrarna som var där. Vi hade workshops där somaliska ungdomar från olika utbildningar berättade om sina utbildningar/arbete och ungdomarna fick gå runt och fråga lite. Intresset för detta var stort och det var underbart att se.
Det kan vara svårt att veta vad man ska läsa och vad man ska bli. Vissa saker kan kännas omöjligt, men när man ser någon från samma land, samma religion, samma bakgrund göra det så gör det så mycket skillnad. Flera av ungdomarna kom fram till oss under kvällen och berättade hur givande de tyckte att kvällen hade varit och hur många frågetecken hade suddats ut i deras huvudet, att höra det värmde något otroligt.
Vi på ACT vill tacka alla våra underbara gästföreläsare som tog sig ända från Göteborg och Stockholm för att komma och delta under vår premiär och inspirationskväll. Vi vill även tacka alla som kom dit och bidrog till att göra kvällen underbar.
Vad står på schemat för ACT näst? En hel del, vi kommer fortsätta med våra insamlingsprojekt. Allting kommer att uppdateras här och på vår facebook sida.
http://www.facebook.com/pages/ACT/193180124091811
Mvh Suad, ordförande ACT

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: