Om du tror att du är för liten för att göra skillnad..

har du aldrig spenderat natten i samma rum som en mygga."
Citatet ovanför är så klockrent och stämmer på så många plan. Tänk om alla människor tänkte att deras handlingar inte spelade så stor roll och handlade utifrån det. Världen hade ju stått still på ett sätt då, och lite står den faktiskt still idag på grund av den mentaliteten. Det är en av de största anledningarna till att fattigdomen faktiskt är så utbredd som den är. Människor i i-länder fortsätter överkonsumera olika saker, tex. bilar som i sin tur släpperut så mycket utsläpp och förstör atmosfären. Global uppvärming. De tänker att just deras konsumtion inte gör så mycket för att de är en person, eller en familj. Jag läste någonstans att det skulle behövas 4 jordklot för att mätta människor i i-länders behov, så  sjukt och girigt egentligen. Multiplicera den här konstiga mentaliteten om att "min konsumtion påverkar inte någon" med alla människor som tänker så och vad får vi fram för svar? - En förstörd värld helt enkelt och systematiskt våldtagna länder och kontinenter tex. Afrika som har blivit plundrat på råvaror i flera hundra år, eller Indien som är ett land där många företag väljer att placera sina fabriker för att arbetskraft är billigare där. Resultatet av detta blir att människor jobbar under förhållanden som bryter mot alla lagar och föreskrifter om mänskliga rättigheter.
2 % av jordens befolkning äger 80 % av jordens tillgångar. Klart att det betyder att det blir grova klyftor i världen. Om människor istället hade gjort det de kunde för varandra genom att skänka den summa de kan och bidra på andra stätt de kan så hade världen inte sett ut som den gör. Hade jordens tillgångar varit rättvist fördelade så hade fattigdom inte funnits. Visst är det så frustrerande att veta subhanallah? Så klart att det går att göra skillnad, det går alltid!
Inshallah kheyr för alla människor som lever under hemska förhållanden. Jag hoppas på det bästa och hoppas att alla gör det de kan. När man snackar förändring och att "göra skillnad" så tror människor att det automatiskt handlar om stora handlingar men det gör det inte. Avstå från den där glassen, skänk pengarna istället. Det kanske inte betyder mycket för dig, men de gör en stor skillnad någon annanstans.
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Klyschigt, men sant.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: